Насловна / Вести / Возење велосипед низ дрвја и вода, Белгија

Возење велосипед низ дрвја и вода, Белгија

Возење велосипед низ дрвја

Велосипедската патека во Лимбург, Белгија, минува низ пејзажи украсени со борови дрвја. Наречен „Возење велосипед низ дрвјата“, мостот се состои од двоен круг со дијаметар од 100 m, кој постепено се подига на висина од 10 метри. Велосипедска патека е достапна и за лица со посебни потреби.

FDDB

„Возењето велосипед низ дрвјата“ лесно може да се комбинира со подолго пешачење или подолго возење велосипед. Ако сте амбициозни, можете да возите околу 20 километри до патеката наречена „Велосипедизам низ вода“, уште еден пример за неверојатна патека за велосипеди.

FDDB FDDB

Возење велосипед низ вода

Велосипедската патека „Велосипедизам низ вода“ го пресекува езерото во паркот Бокријк, давајќи им на велосипедистите чувство дека минуваат низ две одделни мориња. Контрастот на прави линии на патека сред природа дава драматичен контраст. Патеката е потопена речиси 1,5 метар, така што велосипедистите се поставени на висина со водата.

в1_resize

Отворена е во 2016 година со цел да привлече туристи во регионот, како и да стане синоним за велосипедска инфраструктура од светски ранг. Додека планерите и поборниците за велосипедизам во голем дел од светот се борат со комитетите за планирање за поставување велосипедски патеки, Лимбург создава нови начини да го направи велосипедизмот интересен.

fietsen doorhet water Maastricht

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top