Насловна / Арт и дизајн / Во среда 36. изложба „Студентска графика – Драгутин Аврамовски-Гуте“

Во среда 36. изложба „Студентска графика – Драгутин Аврамовски-Гуте“

Во галеријата на Факултетот за ликовни уметности во Скопје (објект Педагошки факултет) на 10. мај, среда во 19.30 часот ќе биде отворена 36. изложба „Студентска графика – Драгутин Аврамовски-Гуте“. Ќе учествуваат студенти на катедрите по графика и по ликовна педагогија – насока графика. На отвoрањето ќе бидат доделени три награди на најдобрите студенти на графичкиот оддел.

344723313_1928721887506682_893415634419018048_n

Фондацијата „Драгутин Аврамовски-Гуте“ ја доделува наградата од 1988 година, кога за прв пат постхумно е доделена во чест на професорот, еден од основачите на Катедрата по графика.

Дизајн на плакат: Сара Митковска

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top