Насловна / Архитектура / Во Шангај се отвора најголемиот планетариум на светот

Во Шангај се отвора најголемиот планетариум на светот

Шангајскиот астрономски музеј, најголем планетариум на светот според големината на објектот, ќе биде отворен на 17-ти јули, најавено е од планетариумот. Музејот се простира на површина од 58.000 метри квадратни и се наоѓа во посебната зона на слободна трговија на Кина под името Линганг. Новиот музеј е огранок на Шангајскиот музеј за наука и технологија, а стартуваше и неговиот официјалниот сајт. Музејот ќе биде отворен за јавноста на 18-ти јули. Технологиите како што се визуелизација на податоците, виртуелан реалност и биометриски технологии, се претставени со цел да им помогнат на посетителите на стекнат знаења за астрономијата и науката преку интерактивен пристап.

shanghai1

shanghai2

shanghai3

shanghai4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top