Насловна / Архитектура / Во Сараево нова зграда на Al Jazeerа Balkans

Во Сараево нова зграда на Al Jazeerа Balkans

Новата зграда на Al Jazeerа Balkans би требало да се изгради во населбата Шип во Сараево до крајот на 2021 година. Проектот за објектот го изработил архитект Сеад Голош. Координаторот на проектот Един Смајиќ вели дека зградата ќе се простира на површина од 6.880 квадратни метри, распоредени на приземје и четири ката и две подземни нивоа каде ќе има паркинг за 113 возила.

Screenshot_3

Покрај деловниот дел, предвиден е и станбен дел со апартмани. Од Al Jazeerа Balkans порачуваат дека ја кројат зградата според своите потреби, па така ќе има едно големо и две помали стдија, а големото ќе биде дупло поголемо од сегашното.

Screenshot_2

Оваа мултимедијална куќа ќе се вклопи во идниот изглед на IT паркот кој се гради во сараевската населба Шип, а од  AJB најавуваат и големи вложувања во техничкиот сектор.

Screenshot_1

Screenshot_4

Screenshot_5

Испрати коментар

Scroll To Top