Насловна / Вести / Во Франција се забранува греење и ладење на терасите и другите отворени простори

Во Франција се забранува греење и ладење на терасите и другите отворени простори

Од април годинава, во Франција е забрането користење на било какви уреди за греење и ладење на надворешни простори како што се тераси на кафулиња, барови и ресторани и сл. Образложението зад оваа одлука е заштитата на климата и штедењето поради енергетската криза. Инаку оваа одлука требало да биде донесена уште пред пандемијата, но истото е одложено. Од друга страна, одредени француски единици на локална самоуправа имаат такви одредби уште од порано, но сега ваквото решение се применува низ целата земја. Казните за прекршување ан забраната изнесуваат 1500 евра.

Customers sit on the terrace of the "A La Bonne Biere" cafe in Paris as it re-opens for business three weeks after shooting attacks which killed 130 people in the French capital

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top