Насловна / Архитектура / Вила на Миконос

Вила на Миконос

Проектантското биро Galal Mahmoud Architects стационирано во Бејрут и Абу Даби реновираше приватна вила сместена во срцето на Миконос, Грција. Зачувана е традиционалната архитектура и додаден е простор за опуштање на отворено кој директно се соочува со Кикладите.

4

Фокусирајќи се на екстериерот, терасите ги претвориле во места за целосно живеење, земајќи го во предвид ветерот кој знае да биде мошне незгоден на Миконос.

1

5
Трансформацијата на куќата е направена во соработка со сопственикот кој посакал сончев простор, можност за патување низ имагинација, а се тоа во извонредно природно опкружување. Проектот е завршен во соработка со грчкиот архитект Андреас Василарос.

2

Архитектите го зачувале локалниот карактер на локацијата и традиционалната архитектура на вилата, истовремено додавајќи современо и минимално чувство.

13
Трите клучни материјали кои се користат се бел цемент, камен со светла боја и за ентериерот и за екстериерот и дрвена облога за тераси. Во композицијата на боите доминираат бела и светло сива со допири на кралско сино. Континуитетот меѓу ентериерот и екстериерот делува како вилата да лебди помеѓу водата, морето и небото.

10

12

14

15

6

7

8

9

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top