Насловна / Вести / Утре на Градежен факултет предавање за „Геотехниката и хидротехничките објекти“

Утре на Градежен факултет предавање за „Геотехниката и хидротехничките објекти“

Утре, со почеток во 12 часот, во амфитеатарот на Градежниот факулет ќе се одржи предавање за „Геотехниката и хидротехничките објекти“. Свое видување на темата ќе даде професорот Ахмет Сагламер од Техничкиот универзитет во Истанбул. Исто така ќе бидат прикажани некои од геотехнички проблеми кои се сретнуваат при изградбата на хидротехничките конструкции, после што ќе се пренесат предизвиците и искуствата стекнати во изминатата деценија при изградбата на бројни мали хидроцентрали во Турција.

brana

Предавањето се организира на точно пет месеци од 16-тата Подунавско-европска конференција за геотехника, а организатор е Друштвото за геотехника на Македонија.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top