Насловна / Арт и дизајн / Утре изложба на досега неизложени дела на Владимир Георгиевски во Галерија Матица, Скопје

Утре изложба на досега неизложени дела на Владимир Георгиевски во Галерија Матица, Скопје

Во чест на 82 годишнината од раѓањето на македонскиот сликар, професор Владимир Георгиевски, Галерија Матица, Скопје, организира изложба на досега неизложени дела од различни фази на неговото творештвото. Отварањето на изложбата наречена „Отсутно присуство“ ќе се одржи утре, 30. мај со почеток во 19:00 часот. Изложбата ќе биде отворена до 24 јуни 2024.

Испрати коментар

Scroll To Top