Насловна / Арт и дизајн / Урбани соѕвездија поради кои не ги гледаме небесните

Урбани соѕвездија поради кои не ги гледаме небесните

Фотографиите на урбаните соѕвездија на уметницата Клариса Боне навистина можат да ве натераат да се запрашате кои констелации се поубави или поважни.

Тешко е да се повтори чувството на чудо кое го чувствува човек кога стои на прозорецот и го набљудува градот ноќе. Клариса Боне, меѓутоа , тоа фантастично го објаснува визуелно и го пренесува со своите дела, пишува порталот Баз фид.

cik

„Залутана светлина – Чикаго“

Боун е фотограф свртен кон убавата уметност, со нов пристап на вообичаената врева на уличната фотографија.

Таа се фокусира на точките на случајна врска помеѓу човек и единствената светлина која доаѓа како дел од животот во близина на високите згради.

los

„Залутана светлина – Лос Анџелес“

Нејзиниот неодамнешен проект „Залутана светлина“ (Stray Light), претставува познати точки на светлина која допира од прозорците и ги преведува во урбани cosвездија.

nj

„Залутана светлина – Њујорк“

Тоа е невобично мудра игра на концепти, бидејќи градовите емитуваат премногу светлосно загадување за да се видат вистинските cosвездија.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top