Насловна / Арт и дизајн / Улица во Монтреал претворена во стрип

Улица во Монтреал претворена во стрип

strip vo monttreal_8_resize
Во Монтреал за време на овие новогодишни празници се одржа натпревар за најдобра улична декорација, а победи дизајнeрското студио Turn Me On со идејата за Idea-O-Rama. Тие заедно со познатите канадски street art уметници Astrom и Jean-Françoisom Poliquin го осмислиле дизајнот на улични светилки во форма на познатите стриповски меурчиња во коишто вообичаено се сместени разговорите на стрип ликовите.

strip vo monttreal_2_resize strip vo monttreal_3_resize strip vo monttreal_1_resize
Секоја светилка има своја илустрација која одразува расположение, емоции или фрази поврзани со авенијата Mount Royal. Сите жители на Монтреал, но и неговите посетителите во овие оригинални украси ќе бидат во можност да уживаат до крајот на февруари.

strip vo monttreal_4_resize strip vo monttreal_5_resize strip vo monttreal_6_resize strip vo monttreal_7_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top