Насловна / Арт и дизајн / Trone Paris одлучи да го освежи изгледот на бањите

Trone Paris одлучи да го освежи изгледот на бањите

Француската компанија, Trone Paris, одлучи да го освежи изгледот на бањите со допири на боја, претворајќи ги во модерна и стилска околина.

8_resize

6_resize

Всушност, брендот одлучи да го редизајнира изгледот на конвенционалната тоалетна шолја во соработка со дизајнери, инженери и занаетчии и да ја претвори во посакувани парчиња елегантно искуство. Throne има за цел креирање исклучителна удобност, хигиена и дизајн.

01_resize

1_resize

Тоалтента шолја наречена Callipyge доаѓа од грчкиот збор kállos, „убавина“ и pugé, „задник“, што значи „убав задник“. Формата и е наклонета на античка Грција, боите и завршниот изглед ја прават шолјата пожелен предмет. Обесена на ѕидот Callipyge е со керамички слој на три нивоа со што создава интеракција со сенките, даската е дрвена, а асоцијацијата е седење во античките театри, носејќи структура и скулптурална сила.

7_resize

02_resize

2_resize

3_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top