Насловна / Вести / Tesla повелекува 1,1 милион возила во САД поради грешка

Tesla повелекува 1,1 милион возила во САД поради грешка

Tesla повлекува 1,1 милион возила во САД, поради грешка во системот за автоматско затворање на прозорците, што може да доведе до тоа возилото до пребрзо затворање и да предизвика повреди. Производителот на електрични возила истакнал пред Националната управа за безбедност во сообраќајот на автопатиштата (NHTSA), дека преку мрежата ќе изврши ажурирање на софтверот на системот за автоматско затворање на прозорците.  Се повлекуваат некои возила од Model 3 (2017-2022), Model Y (2020-2021), Model S и Model X (2021-2022).  Од Teslа навеле дека не се запознати со било какви поплаки во врска со гаранцијата, извештаи од теренот, незгоди, повреди или смртни случаи во врска со овој проблем.

recall1

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top