Насловна / Арт и дизајн / Тапетитет на WallPepper®/Group ги трансформираат просторите во уметнички дела

Тапетитет на WallPepper®/Group ги трансформираат просторите во уметнички дела

WallPepper®/Group ја претставува музејската колекција што ги трансформира просторите во уметнички дела.

1

Клод Моне

Трансформирање на просторот во уметничко дело: со музејската колекција од WallPepper®/Group, внатрешната декорација достигнува нова димензија. Тапетите стануваат нов начин за комуникација со уметноста и персонализирање на средината во која живееме.

5

Василиј Кандински

Благодарение на соработката со SCALA Archives, значајна дигитална и аналогна архива на уметнички дела, WallPepper®/Group избра повеќе од 40 ремек-дела што ќе оживеат преку своите позадини. Од фасцинантни пејзажи до големи споменици и архитектура, од чуда на природата до ѕвездено небо, од брилијантни бои до апстрактни форми и извонредни геометрии, историјата на уметноста живее на ѕидовите.

8

Густав Климт

Репродуцирани со апсолутна верност на медиум со највисок квалитет, составени од текстилни влакна, агава и целулоза, без ПВЦ и печатени со еколошки мастила, делата што ја сочинуваат WallPepper®/Group’s Museum колекцијата се исклучиво направени по мерка, совршено се прилагодуваат на сите димензии.

3

Камиј Писаро

Покрај тоа, секое дело може да се репродуцира на секаков вид материјал (звучна изолација, водоотпорен итн.), овозможувајќи максимална слобода на дизајнот како во однос на функционалноста, така и естетската вредност. Од Каналето до Клод Моне, од Винсент ван Гог до Густав Климт или Василиј Кандински, делата во Музејската колекција можат да создадат простори со фасцинантни погледи.

4

Роберт Делоне

7

Клод Моне

2

Жорж Сера

9

Анри Русо

Испрати коментар

Scroll To Top