Насловна / Арт и дизајн / Светски знаменитости во забавни дигитални илустрации

Светски знаменитости во забавни дигитални илустрации

Уметникот од Милано Robin Yayla наоѓа инспирација насекаде, а тоа е очигледно во неговите уметнички дела. Yayla ги трансформира некои од најпознатите светски знаменитости во забавни дигитални илустрации.

13

„Мојата уметничка авантура започна во младоста со цртање. Пораснав и почна мојата страст за истражување на нови места. Затоа сакав да ги спојам заедно овие две страсти. И оваа комбинација го создаде мојот јазик“, вели Yayla.

7

Од животни до познати познати личности, Yayla сите ги интегрира во знаменитостите што ги посетува. Крајниот резултат е – интригантни, убаво нацртани и забавни уметнички дела кои делуваат како струење на свеж воздух во досаден ден.

1

2

3

4

9

10

11

12

14

15

16

17

19

20

23

Испрати коментар

Scroll To Top