Насловна / Архитектура / Свечена комеморација посветена на членовите на Архитектонска Академија кои веќе не се меѓу нас

Свечена комеморација посветена на членовите на Архитектонска Академија кои веќе не се меѓу нас

Изминативе неколку година изгубивме многу ценети колеги од Архитектонската Академијата при Асоцијацијата на архитекти на Македонија – АА, архитектите: Мимоза Несторова – Томиќ, Благоја Колев, Трајко Димитров, Георги Константиновски, Радован Раѓеновиќ и Миодраг Митровиќ.

Асоцијација на архитекти на Македонија – ААМ и Архитектонската Академијата при Асоцијацијата на архитекти на Македонија – АА, за да се потсетиме на нивното дело и придонес во архитектурата и да им оддадеме почит, организира свечена комеморација  во среда 5. јуни во 12.00 часот во просториите на Комора на овластени архитекти и овластени инженери кои се наоѓаат во Т.Ц. Буњаковец на втори кат.

Испрати коментар

Scroll To Top