Насловна / Вести / Стартува изградбата на нова соларна електрана во регионот

Стартува изградбата на нова соларна електрана во регионот

Стартува изградбата на соларната електрана „Требиње 1“, откако неделава е потпишан договор за концесија за изградба и користење во просториите на ERS (Elektroprivreda Republike Srpske) во Требиње. Соларната електрана со моќност од 79,92 MW, ќе се гради на т.н Зубачко плато покрај Требиње, на површина од над 120 хектари. Годишното производство на електрична енергија во оваа соларна електрана, која на мрежа би требало да биде приклучена во 2022 година, ќе изнесува околу 100GWh. Проценетата вредност на проектот е околу 51,5 милиони евра.

trebinje1

??????? -  ??????????? ????????? ?? ???????? ??????? ?????????

trebinje3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top