Насловна / Дневни Вести / Standard Poor’s: Цените на становите во Европа можат пак да паднат

Standard Poor’s: Цените на становите во Европа можат пак да паднат

fpastandard_poors_0320.jpgВредноста на становите во неколку европски земји по втор пат може да паднат по максимумот што го имаа пред три години, затоа што тие беа преценети, ја цитира Bloomberg агенцијата Standard Poor’s. Во извештајот на агенцијата се вели дека цените можат да паднат кон крајот на оваа или во почетокот на 2011 година.
Станува збор за прв сигнал дека подемот на пазарите на недвижности, по достигнувањето на дното во првата половина од 2009 година, се уште не е сигурен.

Испрати коментар

Scroll To Top