Насловна / Ентериери / Стан од 40 м2 во Будимпешта

Стан од 40 м2 во Будимпешта

Овој стан се наоѓа во Будимпешта и е дело на Suto Interior Architects, кои, со оглед на неговата релативно мала површина од околу 40 м2, имале не така лесна задача да го уредат овој простор за да ги овозможи сите основни услови за функционирање на едно младо семејство.

1-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

Еден од главните принципи по кои се воделе во проектирањето на овој ентериер, е тоа што просторите за складирање на облеката и меката покуќнина ги имаат групирано и така целиот стан е „ослободен“ од плакари и слично.

2-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

Целиот мебел во станот е изведен од материјали кои користат неутрални тонови како бела, сива и црна боја, а на одредени елементи се јавуваат јаки и свежи, топли бои како жолтата, црвената и виолетовата, со што му се дава дополнителна енергија и живост на просторот.

3-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

Во одредени простории се јавуваат тапети на кои се прикажани ликови од стрипови, со што се дава впечаток на весел простор.

4-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

5-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

6-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

7-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

8-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

9-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

10-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

11-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

12-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

13-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

14-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

15-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

16-stan-od-40-kvadrati-vo-budimpesta

Испрати коментар

Scroll To Top