Насловна / Вести / Србија се насочува кон зелената економија

Србија се насочува кон зелената економија

Владата на Србија, на својата последна седница усвои четири законски предлози од областа на енергетиката и рударството. Станува збор за предлозите на Законот за енергетска ефикасност и рационално користење на енергијата, Законот за користење на обновливи извори на енергија, измени и дополнувања на Законот за енергетика, како и измени и дополнувања на Законот за рударство и геолошки истражувања. Новата правна рамка, ќе и овозможи на српската влада нови вложувања и насочување на Србија кон зелена енергетика и зелена економија.

Srbijavlada

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top