Насловна / Вести / Србија и Унгарија потпишаа спогодба за изградба на гасоводна интерконекција

Србија и Унгарија потпишаа спогодба за изградба на гасоводна интерконекција

Министерот за рударство и енергетика на Србија и министерот за надворешни работи и трговија на Унгарија, во Будимпешта потпишаа спогодба за изградба на интерконективен гасовод. Притоа, дефиниран е целиот сет активности кој треба да овозможи ставање во функција на оваа врска.  Во Србија, работите веќе се изведуваат на три делници, и се планира завршување на гасоводот до границата најдоцна до крајот на годинава.

Проектот е окарактеризиран како потоплно комерцијален, кој ќе им овозможи сигурно снабдување со гас на граѓаните и индустријата во двете земји, а се развива во согласност со сите релевантни ЕУ Директиви, како и Третиот енергетски пакет на Европската Унија.

srhu1

sehu2

srhu3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top