Насловна / Вести / Семејство во Франција, прво на светот кое живее во 3D печатена куќа

Семејство во Франција, прво на светот кое живее во 3D печатена куќа

Едно семејство во Франција стана првото во светот кое живее во 3D печатена куќа. Печатењето на куќата со површина од 94 метри квадратни е завршено во само два дена, а уште четири месеци биле потребни за покривот, прозорците, вратите и целосното опремување. Куќата претставува совршен модел за идни вакви проекти. Идејата е да се направи овој вид на домување фантастично ефикасен и ефтин. Модерната технологија интегрирана во објектот овозможува особено олеснување на живеењето за лица со посебни потреби.

3Dhouse4

3Dhouse3

3Dhouse2

3Dhouse1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top