Насловна / Вести / Русија дополнително ја зајакнува безбедноста околу нуклеарките

Русија дополнително ја зајакнува безбедноста околу нуклеарките

Atomska centrala bezbednost1
Со посебна одлука, руската влада го зголеми опсегот на сигурносните зони околу нуклеарните централи со цел нивна заштита од терористички напади, вклучително и други објекти од витално значење поврзани со нуклеарната енергија. Со оваа одлука се проширува сигурносната зона околу сите реактори, складиштата за нуклеарен отпад, нулеарно гориво и други извори на радиоактивност. Одлуката ги опфаќа и нуклеарните научно-истражувачки институти и центри ширум земјата.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top