Насловна / Вести / Градот Виена ја доби својата 25. по ред соларна централа

Градот Виена ја доби својата 25. по ред соларна централа

Viena nova fotonaponska centrala1

Виенското пристаниште на Дунав, во соработка со компанијата за снабдување со енергија “Wien Energie“, постави фотоволтаични  панели на покривот на авто-складиштето во Freudenau. На оваа локација соларните панели ќе можат да обезбедат една четвртина од потребите од електрична енергија, односно 290.000 kWh на годишно ниво.

Neue Photovoltaikanlage am Wiener Hafen

Се работи за вкупно 1.076 фотоволтаични модули поставени на површина од 4.000 m2.

Sima zu Tschernobyl-Jahrestag: Einsatz für ein atomkraftfreies Mitteleuropa geht unvermindert weiter!

Ова е 25. соларна централа во Виена. Пристаништето Виена спаѓа во најголемите тримодални логистички центри на Дунав и претендира да стане пример во користењето на обновливите извори на енергија и штедење на ресурсите.

 

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top