Насловна / Интервју / Општина Центар станува “фотонапонска”

Општина Центар станува “фотонапонска”

Порта 3 разговараше со Костадин Китанов, дипломиран економист, маркетинг менаџер на компанијата ХБ Солар Балкенерџи, специјализиран за производство, продажба и монтажа на фотонапонски системи. Таа е дел од групацијата ХБ Солар Интернационал, одговорна за сите представништва за ХБ Солар надвор од матичната земја. На нашиот пазар е присутна од март годинава.

Тема на нашиот разговор беше соработката на оваа компанија со Општина
Центар за реализација на проектот за одржлива енергија во Македонија,
што опфака повеќе зафати врз училишните згради во општината.

Повеќе во број 140.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top