Насловна / Вести / Привршува изградбата на паркот „Бојмија“

Привршува изградбата на паркот „Бојмија“

Изградбата на паркот „Бојмија“, кој се наоѓа во населбата Острово, во непосредна близина на училиштето „Браќа Миладиновци“ е во завршна фаза.

Park Bojmija (2)

Паркот е на површина од 5.500 квадратни метри. Во паркот се поставени сосема нови патеки поплочени со павер-елементи со дебелина од пет сантиметри и изработени според сите светски стандарди, кои се приспособени и за лицата со посебни потреби.

Park Bojmija (3)

Во рамките на паркот се градат детско игралиште со современи реквизити, фитнес-зона со справи за вежбање, како и ново професионално фудбалско игралиште со нова тревна подлога и модерен дренажен и автоматски систем за наводнување според сите светски стандарди.

Новата урбана опрема, клупите, кантите за отпадоци, чешмата за пиење вода и фонтаната го збогатуваат изгледот на паркот.

Park Bojmija (5)

Паралелно паркот се збогатува и хортикултурно се уредува со висока и ниска вегетација, со различни видови дрвја погодни за нашето поднебје, со што се зголемува квалитетот на живеење на жителите од сите граѓани.

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top