Насловна / Архитектура / Предавање на Мароје Мрдуљаш на Архитектонски факултет во Скопје

Предавање на Мароје Мрдуљаш на Архитектонски факултет во Скопје

Вечер (20 мај) во 20 часот, на Архитектонски факултет при УКИМ, Скопје, ќе се одржи предавање со Мароје Мрдуљаш, значаен гостин од Хрватска, архитектонски критичар, писател и уредник на влијателното хрватско списание за архитектура – Oris, кој ќе говори на тема „Модернизација, отворени системи, трансформации“, осврнувајќи се на модерната архитектура во Загреб од 50-тите до 70-тите години на минатиот век.мароје мрдуљаш

Предавањето е во рамките на манифестацијата БИМАС 2016.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top