Насловна / Архитектура / Предавање на професор Горан Мицковски за „трансформација на индустрискиот простор во Скопје“

Предавање на професор Горан Мицковски за „трансформација на индустрискиот простор во Скопје“

Денес (21 мај), БИМАС 2016 организира особено интересен, интерактивен настан „Рециклиран град“, проект на архитектонско-уметнички интервенции на група македонски архитекти, кој ќе посочи на конкретни објекти или локации кои, или се пренаменети или имаат потенцијал да бидат пренаменети.
Настанот е во форма на автобуска тура која започнува во 16 часот пред Музејот на град Скопје, а која ќе ги обиколи локациите и ќе финишира со предавање на Горан Мицковски, професор од Архитектонскиот факултет, на темa „Трансформација на индустрискиот простор во Скопје“.рециклирана архитектура
Предавањето е во рамките на манифестацијата БИМАС 2016.

Испрати коментар

Scroll To Top