Насловна / Арт и дизајн / Поправка на „Христос Спасител“ во Рио

Поправка на „Христос Спасител“ во Рио

popravka na prs od hristos spasitel_1
Започна поправката на познатата статуа на Христос Спасител во Рио де Жанеиро, која беше оштетена за време на неодамнешната бура во Рио. Молња оштети прст и дел од главата на статуата, кои наскоро ќе се санираат. Бетонската статуа во 2007 година беше прогласена за една од седумте нови светски чуда.

popravka na prs od hristos spasitel_2

Испрати коментар

Scroll To Top