Насловна / Архитектура / Покана за предавање „Обработка на Point Cloud податоци и изработка на 3D Модел со помош на Revit““

Покана за предавање „Обработка на Point Cloud податоци и изработка на 3D Модел со помош на Revit““

Во рамките на активностите на Комората на овластени архитекти и овластени инженери и Smart Solutions – авторизиран партнер на Autodesk во Македонија, придружите се на Autodesk предавање во живо – вториот настан од низата БИМ активности оваа година.

300

Предавач на овој настан ќе биде Илија Лошонц, БИМ и Проект менаџер во Cadonia Australia кој ќе одржи едно предавање кое што ќе биде поделено во два дела. Во ова предавање ќе се запознаете со тоа што е Point Cloud, на кој начин се добива, и како може да се искористи за да се направи 3Д модел за понатамошни потреби во АЕЦ индустријата.

Агенда на настанот:

09:30-10:00 – регистрација и кафе за добредојде

10:00-10:05 – добредојде од претставници на КОАОИ и Smart Solutions

10:05-11:00 – Илија Лошонц (Cadonia Australia) |„Обработка на Point Cloud податоци и изработка на 3D модел со помош на Revit“ – прв дел

11:00-11:20 – кафе пауза

11:20-12:15 – Илија Лошонц (Cadonia Australia) |„Обработка на Point Cloud податоци и изработка на 3Д модел со помош на Revit“ – втор дел

12:15-12:30 – прашања и одговори

400

Предавач:

Илија Лошонц (Cadonia Australia)

БИМ и Проект менаџер во Cadonia Australia, со повеќе од 7 години работно искуство. Како БИМ менаџер учествува во организација и следење на процесот за изработка на БИМ модел во различни фази на проектот, како и имплементација на БИМ стратегии. Веќе 4 години е гостински предавач на Каледониан универзитетот во Глазгов, Шкотска, на предметите за дигитални вештини како што се Revit, AutoCAD, Civil3D и Infraworks.

Информации за настанот:

Дата и час: 19 април 2024 година (четврток), 09.30 часот

Локација: Сала на Комора ОАИ

Слободни места: 80

ВАЖНО: Регистрацијата се врши на веб страната на Комората > РЕГИСТРАЦИЈА

500

Испрати коментар

Scroll To Top