Насловна / Вести / По Кримскиот мост, во план изградба на автопат и тунел

По Кримскиот мост, во план изградба на автопат и тунел

Кримскиот мост веднаш покажа дека има огромно значење за регионот и локалната економија, пишува RT.

Неодамна мостот го собори дневниот рекорд и достигна 32.000 возила, додека во досегашното негово работење низ него минале вкупно 1,6 милиони возила. Овој сообраќај веќе 20% е пофрекфентен отколку транспортот со траект кој до скоро бил единствениот начин на сообраќајна врска со Русија.

Во моментот мостот е отворен само за автомобили, а товарниот сообраќај ќе започне оваа есен. Железничката линија преку мостот би требало да биде комплетно завршена следната година. Имајќи го во предвид интензитетот на сообраќајот во ова подрачје, руската влада сериозно размислува за изградба на автопат и тунел преку Кримскиот полуостров.

crimean bridge

crimea2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top