Насловна / Архитектура / Павилјонот на Русија дигитално ќе се отвора на Венециското биенале

Павилјонот на Русија дигитално ќе се отвора на Венециското биенале

На страницата и профилот на Инстаграм на Павилјон на Руската Федерација, се најавува отворањето на изложбата со име Open! но секако во дигитална форма. Наспроти пандемијата на коронавирус, што доведе до одложување на Меѓународната изложба на архитектура во Венеција 2020, Русите најавија дека ќе го претстават својот павилјон пред јавноста преку дигитална форма и дека постепено ќе објавуваат нови содржини на Интернет.

rusija2
Open! претставува придонес на Руската Федерација во годинешното Биенале и ќе функционира како полигон за истражување на јавната важност на институциите и експериментирање со можни начини на соживот.
Комесарот Тереза ​​Јароки Мавица, ги повика повеќе интердисциплинарни тимови да дадат свој придонес во присуството на Руската Федерација во Виртуелното биенале. Ова ќе обезбеди сцена за различни групи кои ќе можат да водат дијалог за соживотот и функциите и вредностите на институциите преку Интернет-настани.
Рускиот павилјон ќе објавува прилози во текот на следните неколку месеци на својата веб-страница, како и на каналите за социјални медиуми.

rusija
Засега се објавени делата на следниве бироа и архитекти: КАСА (Ковалева и Сато Архитекти), Лав и Еднорог, Владимир Надеин, Михаил Максимов, Павел Миjаков (ака Бутхенто), Владимир Ранев и други.

rusija1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top