Насловна / Арт и дизајн / „Овошни“ амбиентални скулптури

„Овошни“ амбиентални скулптури

ovosni skulpturi_02
Овошните керамички скулптури во облик на јаболко од Bull&Stein претставуваат нова енергија за секој ентериер …

Уметницата и дизајнерка Lisa Pappon комбинира класични и неконвенционални бои во оваа колекција, која во помал број исто така вклучува и форми на круша, цреша и лимон, а кои изгледаат толку сочно што човек ќе помисли дека се за јадење. Колоритниот спектар составен од розова боја, небесно-сина, пролетно-зелена, минималистички бела или драматична црна боја се појавува во мат, сјајна
или кадифена обработка.

Овие големи скулптури даваат надреален елемент во кој и да било надворешен или внатрешен амбиент.
ovosni skulpturi_01
ovosni skulpturi_12
ovosni skulpturi_11
ovosni skulpturi_10
ovosni skulpturi_09
ovosni skulpturi_08
ovosni skulpturi_06
ovosni skulpturi_05
ovosni skulpturi_04
ovosni skulpturi_03

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top