Насловна / Арт и дизајн / Отворена изложбата на Димитар Кондовски (ФОТО)

Отворена изложбата на Димитар Кондовски (ФОТО)

На синоќешното отворање на изложбата на Димитар Кондовски, еден од најзначајните македонски современи сликари, Даут пашин амам беше полн.

Изложени се 95 дела, од кои само пет се позајмени од други места, а останатите 90 се на семејството, при што повеќето од нив не се видени во јавност уште од времето кога Димитар Кондовски беше жив.

Изложбата ќе биде отворена во следните три месеци.

IMG_20220505_204119_resize

IMG_20220505_204037_resize

IMG_20220505_204200_resize

IMG_20220505_204303_resize

IMG_20220505_204340_resize

IMG_20220505_204442_resize

IMG_20220505_204953_resize

IMG_20220505_204904_resize

IMG_20220505_204756_resize

IMG_20220505_204657_resize

IMG_20220505_204604_resize

IMG_20220505_204526_resize

IMG_20220505_205040_resize

IMG_20220505_205117_resize

IMG_20220505_205633_resize

IMG_20220505_210055_resize

Фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top