Насловна / Ентериери / Одличен дизајн на ноќен клуб во Букурешт

Одличен дизајн на ноќен клуб во Букурешт

Станува збор за ноќниот клуб Control Club – Berlin Hall во Букурешт кој се наоѓа во стариот и историски дел на градот. Во овој простор, во минатото бил сместен еден од најпознатите и најотмените ресторани во градот.

1-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

Овој клуб е дело на најпознатите дизајнери на ентериери и архитекти во Романија, студиото Лама Архитектура, кои се имаат здобиено и со светска слава.

2-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

Концептот со кој се служат овие генијални архитекти е всушност доловување на атмосферата во Берлин, пред падот на ѕидот, па така, централен мотив во ентериерот е Берлинскиот ѕид.

3-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

„Берлинскиот ѕид“ го дели клубот на дел за седење и дел со подиум за играње. Исто така, на галеријата на катот е продолжен овој мотив и глетката кон подиумот ја „попречува“ челичната мрежа.

4-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

5-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

6-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

7-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

8-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

9-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

10-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

11-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

12-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

13-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

14-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

15-kontrol-klub-berlin-vo-bukurest

Испрати коментар

Scroll To Top