Насловна / Вести / Објект во објект во стан во Берлин

Објект во објект во стан во Берлин

Некогаш деловен објект покрај фабрика, а денес модерен и комфорен станбен простор во Берлин. Структурата изградена на средина на отворен просторо, претставува објект во објект. Neulant van Exel го проектирал и изградил „The Living Cube”, објект кој се протега на два ката кој ги содржи сите потребни простории за семејство со деца.

2_resize

Долниот кат опфаќа две детски соби со стаклени фронтови, кои овозможуваат природно осветлување во тек на целиот ден. Ноќе, и во секој друг дел од денот кога тое е потребно, интегриран систем на завеси овозможува неопходна приватност. На катот е сместена спалната соба и отворената кујна која гледа на големиот отворен дневен боравок кој се наоѓа под неа и околу целиот простор на долното ниво.

1_resize

Школката на коцката во поголем дел е со црна боја, што создава контраст на белите ѕидови и плафон. Скалите од црн челик ги поврзуваат двата ката и истовремено ги спојуваат двата објекта во еден. Кујната во минималистички стил е опремена со црни елементи кои во позадината се освежени со присуство на дрво, кои заедно со дрвениот под создаваат топлина во проторот.

3_resize

6_resize

4_resize

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top