Насловна / Арт и дизајн / Носач за миленичиња се претвора во удобно столче

Носач за миленичиња се претвора во удобно столче

Погледнете го ова дизајнерско решение – носач за миленичиња веднаш се претвора во удобно столче кое можете да го користите насекаде. Парче мебел/транспортер што може да изврши две работи одеднаш: да го носи вашето куче или мачка и да стане удобно седиште за вас.

1_resize

Нашите миленици заслужуваат да одат секаде со нас. Затоа ги сакаме сите креативни и иновативни решенија кои ни го олеснуваат патувањето. Добро дизајнираниот, паметен и функционален дизајн на производот може да го направи животот на вашето домашно милениче (како и вашиот) многу полесен, поудобен и позабавен.

2_resize

Еден таков пример за иновативен дизајн кој ги задоволува потребите и на миленичињата и на луѓето е Guacal на дизајнерот Andrés Cáceres, симпатичен носач за домашни миленици што изгледа (и „делува“) како столче за луѓе. Имитирајќи мини столче, Guacal поприма квадратна форма со заоблени рабови.

3_resize

Се чини дека долниот дел функционира како носач за миленичиња со проѕирни панели што ја поддржуваат целата структура, овозможувајќи ви да внимавате на вашето домашно милениче во секое време. Горниот дел има дрвена подлога, која може комотно да се користи како место за седење.

4_resize

Со одвојување на проѕирните панели од главната структура, брзо ќе добиете убаво мини-столче за себе. Guacal доаѓа во големина и форма што може да прими и кучиња и мачки од различни облици, големини и раси. И секако, може да ве издржи и вас. Исто така, секогаш можете да споите повеќе столчиња за да направите долг и модуларен распоред на седење.

Модерната и минимална естетика на Guacal гарантира дека може совршено да се вклопи во секој простор за живеење.

Испрати коментар

Scroll To Top