Насловна / Арт и дизајн / Најскапото шише вода на светот чини 4,6 милиони долари

Најскапото шише вода на светот чини 4,6 милиони долари

Најскапото шише вода на светот чини 4,6 милиони долари и сигурно ќе им ја задоволи жедта само на милијардерите.

Иако основната животна потреба – како што е водата – и зборот „луксуз“ не треба да бидат во истата реченица, навистина живееме во свет во кој сè може да се случи. Спротивно на здравиот разум, најскапата вода на светот е содржина на блескаво уметничко дело и се продава за 4,6 милиони долари.

3

Во принцип, водата за секое шише Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani доаѓа од три различни места на земјата: од извор на Фиџи, од Франција и од глечер на Исланд. Со најчистата вода во светот како состојки, не е изненадување што чини повеќе од која било врвна флаширана вода. Друга карактеристика што придонесува за нечуената цена е сјајот на драгоцената содржина, која е резултат на 5 mg златен прав од 23 карата измешан во водата.

2

Додатокот на злато ја прави водата поалкална од нормалната вода, што придонесува за цената од една страна и повеќето енергија што се нуди во споредба со нормалната вода. Сепак, покрај содржината, за цената многу придонесува и дизајнот.

1

Секое од стаклените шишиња од 750 ml е покриено со цврсто 24-каратно злато. Шишињата се дизајнирани од познатиот дизајнер Fernando Altamirano, познат по својот елегантен дизајн, чии дела се на листата на најскапите во светот.

Исто така, Fernando Altamirano е човекот кој го дизајнираше најскапото шише коњак во светот: она што го содржи коњакот Dudognon Heritage Henri IV. „Златните“ шишиња со вода се дизајнирани како почит на италијанскиот сликар Амедео Клементе Модиљани и се направени од платина со 6.000 висококвалитетни дијаманти.

Испрати коментар

Scroll To Top