Насловна / Архитектура / Најголемата структура изработена преку 3Д принт технологијата

Најголемата структура изработена преку 3Д принт технологијата

слика-1

Привремениот павилјон дизајниран од лабараторијата за креативен дизајн (Labaratory for Creative Design) со седиште во Пекинг доби признание за најголемата изработена структура преку 3Д принт технологијата.

Павилјонот кој што моментално е изложен на „Дизајн неделата“ во Пекинг е висока 2.88 метри и 9.08 метри долга и истата е составена од 1023 индивидуални испринтани елементи. За принтање на сите парчиња било потребно околу 30 дена и дополнителни 12 дена за нивно составување.

слика-2 слика-3 слика-4 слика-5 слика-6

Павилјонот е наречен ,,Вулкан” што претставува симбол на стравот и почитувањето на непредвидливите сили на природата, односно претставува една нова реалност и доказ дека современите архитекти може да ги реализираат своите идеи преку користењето на 3Д технологијата и дигиталниот дизајн.

слика-7 слика-8 слика-9 слика-10 слика-11

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top