Насловна / Вести / Меѓународна конференција Women4Climate

Меѓународна конференција Women4Climate

Групата C40, втора година по ред ја организира Меѓународната конференција која третира проблеми од областа на климатските промени и насловена е Women4Climate.  Конференцијата ќе се одржи на 26-ти февруари во Мексико Сити, а ќе присуствуваат политичари, иноватори и бизнис лидери од сите делови на светот чија заедничка цел е борбата против климатските промени. Во фокусот на конференцијата е придонесот на жените во оваа област, зајакнувањето на нивната улога во борбата со климатските промени, квалитетот на воздухот, како и креирање на поодржливи и поинклузивни заедници.

women4energy2

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top