Насловна / Вести / Меѓународна конференција „Електрани“ од 8-ми до 10-ти ноември на Златибор

Меѓународна конференција „Електрани“ од 8-ми до 10-ти ноември на Златибор

Друштвото на термичари на Србија, ја организира Меѓународната конференција „Електрани“ во периодот од 8-ми до 10-ти ноември 2023 година, во хотелот „Палисад“ на Златибор. На конференцијата ќе бидат обработени и теми поврзани со предизвиците во продолжувањето на животниот век на различните електрани како и животната средина и климатските аспекти на работата на електраните. Предвидена е за собирање на креаторите на политики, менаџери на енергетски компании, истражувачи, инженери и други професионалци главно од земјите потписнички на договорот на Енергетската заедница.

elektrane1

Секако главниот предизвик е реализацијата на енергетската транзиција, особено за земјите во развој поради сериозните капитални инвестиции кои се потребни и кое се сериозен товар за и онака кревките економии.

elektrane2

 

 

 

 

 

 

 

 

Испрати коментар

Scroll To Top