Насловна / Вести / Се урива дивоградбата кај „Мавровка“

Се урива дивоградбата кај „Мавровка“

Јавното претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионални патишта „Македонија пат“ ја урива дивоградбата кај „Мавровка“, откако вчера вакво задолжение доби од Владата која одлуката ја донесе на првата седница.

IMG_20200902_120016

Владата, вчера, му препорача на Управниот одбор на ова јавно претпријатие да донесе одлука за ангажирање на потребната механизација, средства за работа и вработени, со цел уривање и демонтирање на бесправно изградениот градежен објект што се наоѓа пред трговскиот центар „Мавровка“, без надоместок кон Општина Чаир, односно од сопствени средства.

IMG_20200902_115721

“Во рамките на оваа одлука Владата им препорачува на Општина Чаир и Јавно претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта да ги регулираат меѓусебните права и обврски да склучат Договор за отстранување на бесправно изграден градежен објект, делови од објекти и бесправно поставени објекти. По исполнување на обврските од договорот, Општина Чаир и Јавно претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта, во рок од седум дена, се задолжени да подготват и до Владата на Република Северна Македонија да достават соодветна Информација за извршување на обврските од одлуката“, информираат од Владата.

IMG_20200902_115624

IMG_20200902_120258

IMG_20200902_120332

IMG_20200902_120753

ФОТО: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top