Насловна / Вести / Лондон е најскапото место за градење во светот

Лондон е најскапото место за градење во светот

Лондон повторно е најскапиот град во светот за градба, според најновата меѓународна студија за трошоци на Аркадис. Извештајот за меѓународни трошоци за изградба (ICC), кој ги проучуваше компаративните трошоци за изградба низ 100 градови, покажа дека Лондон е рангиран на прво место, а потоа следат Женева и Осло.

1 (3)

Покрај обезбедувањето компаративен индекс на глобалните трошоци за изградба, извештајот, исто така, ја разгледува изградбата низ целиот свет и забележува дека различните владини стратегии за Ковид-19 резултирале со различно темпо на закрепнување. Со влијанието на недостигот на материјали и зголемените трошоци кои се чувствуваат низ синџирот на снабдување, бизнисите се обидуваат да се справат со итни и постојани проблеми.

1 (4)

Одржливоста е подеднакво високо на агендата, при што економскиот притисок од недостигот на ресурси ја зголемуваат важноста да се прави повеќе со помалку.

1 (2)

1 (1)

АВТОР: Сања ВЕЛКАКОВА

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top