Насловна / Вести / Локалното население не дозволува изградба на мала хидроцентрала на Вратничка река

Локалното население не дозволува изградба на мала хидроцентрала на Вратничка река

Жителите на Вратница, Старо Село и Орашје остануваат на ставот дека нема да дозволат да се гради мала хидроцентрала на Вратничка Река и по остварената средба со инвеститорот, претставници на Општината Јегуновце и Министерството за внатрешни работи. Селаните велат дека се под голем притисок со проектите за мини хидроцентрали и не можат нормално да живееат уште од летото 2013 година. Според нив, изградбата е спротивна на законот за води, се нарушува правото на водоснабдување, на вода за наводнување и на имоти на жителите. Проектите за мали хидроцентрали се изработени во канцеларија, а не на терен и институциите форсираат проекти за кои е констатирано дека немаат никаква основа за реализација, велат од месната заедница Вратница.

vratnica1

vratnica2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top