Насловна / Архитектура / Либескинд со нов проект за кули во Рим

Либескинд со нов проект за кули во Рим

Познатиот архитект Даниел Либескинд го објави својот проект за трите кули поставени на местот на поранешниот хиподром во Рим. Трите објекти се дел од големиот мастер план на градот кој вклучува фудбалски стадион, спортски сали, канцеларии, продавници, ресторани и киносали. На секоја од кулите е обезбеден зелен покрив, а највисоката кула од нив има 220 метри. На приземјето е поставен јавен плоштад надополнет со продавници и кафетерии.

кули-1 кули-2 кули-3 кули-4 кули-5

Испрати коментар

Scroll To Top