Насловна / Архитектура / Бисер на залив во Јужна Африка

Бисер на залив во Јужна Африка

Овој современ дом се наоѓа на западниот брег на Јужноафриканската Република, на околу 90 км оддалеченост од Кејптаун. Оваа куќа е изградена во 2013 година и претставува семејна резиденција.

1-biser-na-okeanska-obala

Поставена директно на океанскиот брег, таа е дел од крајбрежна оаза и целосно се вклопува во природниот пејзаж.

2-biser-na-okeanska-obala

Речиси целосната транспарентност кон океанот, на оваа куќа и овозможува целосна кохезија и преплетување на извонредната природа со нејзината внатрешност.

3-biser-na-okeanska-obala

Белата боја во која оваа куќа е материјализирана, само го потврдува нејзиниот назив кој ја третира како бисер на модерната архитектура.

4-biser-na-okeanska-obala

5-biser-na-okeanska-obala

Испрати коментар

Scroll To Top