Насловна / Вести / Косово: Поскапа струја за домаќинствата кои трошат повеќе од 600kWh месечно

Косово: Поскапа струја за домаќинствата кои трошат повеќе од 600kWh месечно

Станува збор за покачување на цената на електричната енергија по kWh, за сите потрошувачи кои трошат повеќе од 600 kWh месечно, а од оваа одлука се изземени компаниите, кои без оглед на потрошената количина ќе имаат иста цена. На предлог на Регулаторната Канцеларија за енергетика, владата ја одобри оваа одлука, со која исто така се предвидува потрошувачите кои трошат над 800kWh да не бидат заштитени со мерките на владата која издвои 75 милиони евра за заштита на потрошувачите. „Субвенциите на владата ефективно влијаат на тоа тарифите за деловните потрошувачи да не се зголемуваат и да не се зголемуваат сметките на домаќинствата за потрошувачка до 600kWh. Најголем дел од домаќинствата во Косово месечно трошат околу 460kWh електрична енергија.

Zyra1

zyra2

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top