Насловна / Вести / Конференција за урбаната иднина во Виена

Конференција за урбаната иднина во Виена

Во главниот град на Австрија, од 28 февруари до 2 март следната година ќе се одржи најголемата европска конференција посветена на иднината на градовите насловена  Urban Future Global Conference (UFGC) со  3.000 учесници од над  400 градови, од 50 земји и четири континенти.

Themenbereiche

Конференцијата за прв пат се одржува во Виена и ќе ги собере најинспиративните луѓе на нашето време кои дале личен придонес во развојот на градовите, т.н . CityChanger. Тоа се поедници кои со своето делување согласно принципите на одржливиот развој направиле многу за своите градови.

А предизвиците не се мали – од порастот на бројот на жители, намалувањето на ресурсите, климатските промени, до загадувањето на воздухот. Своето учество го потврдиле 200 говорници. Главни теми на конференцијата ќе бидат: мобилноста, урбанизмот, комуникациите и управувањето со ресурси.

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top