Насловна / Арт и дизајн / Колекција на тапациран мебел што нуди врвна удобност

Колекција на тапациран мебел што нуди врвна удобност

Едно од најважните и најинтегралните парчиња мебел во канцеларијата е канцелариското столче затоа што поголемиот дел од денот таму го поминуваме пишувајќи или извршувајќи задачи.

1

Но, што е со дизајнот на стол или системот за седење кој не се фокусира само на работни задачи? Што е со модерното решение за седење кое служи како удобен и кохезивен простор за соработниците – место каде што можат да седат, да работат и да разменуваат идеи едни? Американскиот бренд за мебел KFI Studios штотуку излезе со совршен дизајн – Dotti Seating.

3

Станува збор за колекција на тапацирани седишта што служи како удобен и хармоничен простор за соработка и релаксација. Дизајнирана од Union Design, колекцијата Dotti ја вклучува таканаречената дневна варијанта на удобната фотелја со низок наслон и лежалка со висок наслон, со заоблен наслон од шперплоча, перничиња и меки кружни седишта.

7 8

Лежалките може да се приспособат во фиксна или вртлива основа и може да се обложат со широк спектар на текстил, со избор на ламинат од јасен, бука или темен костен. Ова нуди многу разновидност и опции за создавање систем за седење кој добро го надополнува вашиот современ канцелариски простор. Можете да изберете бои и материјали кои создаваат добро дизајнирана и привлечна работна средина.

4

Колекцијата вклучува и кружен отоман и опција за седење со кожна рачка за маневрирање. Отоманот и пуфот може да се преуредат за да се создаде конфигурација за седење која е удобна и дружељубива, дозволувајќи им на соработниците да се соберат заедно за да соработуваат и да се координираат.

5

Колекцијата Dotti може да послужи и како простор за одмор, каде што вработените можат да направат кратка пауза, малку да се релаксираат од работа и да здивнат. Потенцијалот и опсегот на колекцијата Dotti се неограничени и може да се создадат различни конфигурации за да одговараат на различни канцеларии и различни барања.

6 2

Испрати коментар

Scroll To Top