Насловна / Архитектура / КОАИ: Регонална средба на архитекти и инженери во Штип

КОАИ: Регонална средба на архитекти и инженери во Штип

Комората на овластени архитекти и овластени инженери организира Регонална средба на архитекти и инженери, која ќе се одржи во Големиот амфитеатар – Кампус 2 на Универзитет „Гоце Делчев“ Штип во Штип на 23.09.2023 година (сабота), со почеток од 12:00 часот.

По поздравните обраќања на настанот ќе бидат презентирани Ценовникот за инженерски услуги за високоградба и Тарифникот за урбанистичко планирање, динамиката на обуките и подготовка за примена на Еврокодови и ќе биде отворена дискусија за предизвиците во професијата на централно и регионално ниво. Регионалната средба со колегите архитекти и инженери од источниот регион се организира со цел да се приближи КОАИ до широкото членство, а со тоа и да се отвори можност за дебата помеѓу членството и раководството на Комората на теми кои ги засегаат архитектите и инженерите.

ko

АГЕНДА

11.30 – 12.00     Регистрација на учесниците

12.00 – 12.20     Поздравни обраќања

– Кристинка Чулак, Претседател на КОАИ

– Благоја Бочварски, Министер за транспорт и врски

12.20 – 12.50  Ценовници за инженерски услуги и Тарифник за урбанистичко планирање

12.50 – 13.20      Еврокодови – обуки и подготовки за примена

13.20 – 14.00     Предизвици во професијата

14.00 – 15.30     Коктел

Информации за настанот:

Дата и час: 23 септември 2023 година, во 12 часот

Место на настанот: Големиот амфитеатар – Кампус 2 на УГД Штип

Број на слободни места: 70

ВАЖНО: Регистрацијата се врши преку веб страната на комората на линкот >

Испрати коментар

Scroll To Top