Насловна / Архитектура / Канцеларии во зеленило од шпанското студио Selgas Cano

Канцеларии во зеленило од шпанското студио Selgas Cano

zeleni kancelarii (6)
Сместени во длабочините на шумското зеленило во близина на Мадрид, оваа нова типологија на дизајн на канцелариски простори дефинира нова, уникатна работна средина. Спуштениот под во однос на нивото на теренот обезбедува вработените при извршувањето на своите должности истовремено да уживаат во варијабилниот животински свет, како и во зеленото пространство околу нив.
zeleni kancelarii (5) zeleni kancelarii (1) zeleni kancelarii (2)
Обликувани како бункер, кој половично наѕира од теренот, со целосно застаклен фронт и кровна покривка, целосно ја редуцираат неопходноста од вештачко осветлување во текот на денот, и ја одржуваат умерената клима на структурата во текот на летниот период.
zeleni kancelarii (4) zeleni kancelarii (3) zeleni kancelarii (7)

Испрати коментар

Scroll To Top